Heippa,

 Olen Sofia, 31 vuotias yrittäjä ja uusioperheen äiti Pirkanmaalta.

 Olen avoin ja iloinen tyyppi. Pidän huumoria ja sarkasmia elämässä yhtenä kantavista voimista. Pidän itsensä kehittämistä tärkeänä ja sitä, että elämässä tekee sellaisia asioita, jotka tukevat aidosti sitä mitä elämässä arvostaa ja haluaa tehdä. Otan aikaa itseni tutkiskeluun ja pidän pieniä taukoja ihan vain hengittääkseni ja viettääkseni aikaa rentoutumalla.

 Yrittäjävuodet ovat siis jotain opettaneet omasta hyvinvoinnista ja sen tärkeydestä. Jotta voi palvella muita mahdollisimman hyvin, täytyy huolehtia myös itsestään.

 Vapaa-ajallani harrastan Crossfittiä ja puuhaan perheen, sekä ystävieni kesken. Rakastan kesää ja lämpöä, mutta odotan aina syksyn raikkautta ja pian saapuvaa joulua. Olen se jouluhörhö, joka pitää jouluvaloja ikkunassa ympärivuoden.

Tällä hetkellä…

Teen päätyökseni parturi-kampaajan töitä yrittäjänä Tampereen keskustassa. Töiden ohessa teen sisällöntuotto ja verkkosivuprojekteja. Aloitin tammikuussa 2021

AMkoodari opinnot ammattikorkeakoulu Metropoliassa. Päätin opiskella itselleni tulevaisuuden ammatin ja myös tarpeellisen taidon verkkosivujen rakennuksen kannalta. 

 

Tausta

Valmistuin parturi-kampaajaksi 2008. Aasian matkustelujeni jälkeen aloin yrittäjäksi heti seuraavana vuonna, ollessani vain 19 vuotias.
Ytittäjänä olen ollut nyt miltei 12-vuotta.

vuonna 2016 siirryin omasta liikkeestä vuokratuoliyrittäjäksi. Olin myös myyntityön parissa yrittäjävuosien ohessa.

Mieleen painuva vuosi 2020

Koronaviruksen levittäytyessä ympäri maailmaa ja töiden hetkellisesti hiljentyessä, aloin keskittymään enemmän omiin intohimoihini ja haaveisiini, niinkuin varmasti moni muukin tuona aikana. Ehkä myös kolmenkympin ”kriisi” johdatti minut tähän.

Ensin perustin pitkään haaveilemani blogin, koska rakastan kirjoittaa ja sparrata muita. Aiheena ”haaveilijasta tekijäksi”. Yksi intohimoistani on saada muita ylös norkoilemasta sohvan nurkasta ja tarttumaan toimeen. Toisaalta taas liputan tasapainon puolesta ja pidän sohvan nurkassa norkoilua aika-ajoin erittäinkin tervetulleena.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja huomasin nopeasti, että haluan ehdottomasti tehdä tätä myös työkseni.

Kouluttauduin Suomen johtavan blogivalmentajan ja sisällöntuottaja Tiia Konttisen opeissa. Kiehtovinta on oppia jatkuvasti uutta ja ymmärtää tekstin eri rakenteiden merkitystä viestinnässä.

Haluan oppia jatkuvasti lisää ja auttaa muita saamaan tuloksia aikaan, eli lisää myyntiä ja lisää asiakkaita yritykselleen. Yllätyin myös kuinka mielenkiintoista on rakentaa verkkosivuja ja opetella verkkosivujen teknistä puolta. Olen luova ihminen ja myös verkkosivujen rakentelussa luovuuteni pääsee valloilleen!

Verkkosivujen tekeminen on visuaalista ja luovaa touhua ja taustani vuoksi todella luontevaa itselleni. Olen vuosia tehnyt luovaa työtä ja tällähetkellä digimuotoinen luovuus  kiehtoo ja kaikki se mitä hienoa verkkosivuja tehdessä on mahdollista tehdä. Yrittäjänä itseäni kiinnostaa toisten yrittäjien auttaminen myynnin ja uusien asiakkaiden hankinnassa, jossa verkkosivut ovat loistava työkalu. 

Kirjoittajana olen…

Kynäni saattaa usein olla terävä, mutta taidan myös pehmeämmän tavan tuottaa tekstiä. Oma tyylini on kirjoittaa suoraan lukijalle pieni pilke silmäkulmassa.

Vaikka pidän sarkasmista, mielestäni yrityksen verkkosivut ovat väärä paikka sarkasmille. Jokaista asiakasta tulee kunnioittaa ja tulla lähemmäksi mieluusti auttavasti ja avoimesti, kuin sarkastisesti, joka saattaa usein luoda ylimielisen vaikutelman.

Haluan aina kiinnittää huomioni siihen millaisen kuvan kirjoitustyyli antaa kirjoittajasta – eli yrityksestä.

Pidän yleiskielestä, en siis tuota jargonista tekstiä luonnostaan. Kirjoitan rennosti, mutta asiallisesti, kieliopista tinkimättä. Asiatekstiä voi tuottaa myös niin, että se ei kyllästytä lukijaansa.

Pidän sanonnasta, ihminen ihmiselle. Yrityksien takana on aina joku ihminen ja hienointa on inhimillistää se kolkoinkin ja vaikeasti ymmärrettävä yritys tekstin voimin. Yritykset tarjoavat palveluitaan ja tuotteitaan ihmisille, siksi inhimillisyyden korostaminen on itselle tärkeää sisällöntuottamisessa. Yleensä se on kannattavaa myös yrityksen ja yrittäjän kannalta.

Autan mielelläni sinua saamaan yrityksellesi lisää näkyvyyttä ja myyntiä palveluideni avulla!

-Sofia